Kroppsdel

Kiropraktorer er kjent for sin kompetanse på ulike plager i kroppsdeler som rygg og nakke. I tillegg har vi god utdanning og erfaring innen behandling av plager både i skuldre og armer, og bein. Kiropraktorer er primærkontakt for muskel- og skjelettplager i hele bevegelsesapparatet.

Våre behandlinger

karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom er et syndrom der en nerve blir klemt når den passerer gjennom håndleddet på vei ut til fingrene. Dette er det mest vanlige stedet en perifer nerve blir inneklemt i armene (1). Kvinner har tre ganger større sjanse for å få dette enn menn, og forekomsten øker i folk over 40år gamle (1, 2).

Les mer
SLAP-lesjon

SLAP-lesjon

SLAP-lesjon er en skulderskade som skjer oftest i idrettsutøvere som deltar i sport som involverer kasting, men de hender også i eldre mennesker. Det resulterer ofte i skulder instabilitet, smerte og funksjonsnedsettelse.

Les mer
Skuldertendinopati

Skuldertendinopati

Skuldersmerte er en vanlig muskel og-skjelett plager som påvirker både idrettsutøvere og andre mennesker. Skuldertendinopati er en vanlig årsak til skuldersmerte, og kan gi intens smerte og svekke vanlig bevegelse og funksjon (1)

Les mer
Skuldersmerter

Skuldersmerter

Skuldersmerter er en meget vanlig muskel –og skjelett plage, og har en stor påvirkning både på pasientens livskvalitet, arbeidsførhet og kapasiteten i helsesystemet.

Les mer
Impingement syndrom

Impingement syndrom

Skuldersmerter kan ha en stor påvirkning på menneskers livskvalitet og aktivitets nivå. Impingement syndrom skjer mest hos aktive voksne, spesielt når de blir eldre. Røykere er også mer utsatt (2).

Les mer
Frossen skulder

Frossen skulder

Frossen skulder, er også kjent som adhesiv kapsulitt, og er en ganske vanlig muskel –og skjelett plage som påvirker 2-5% av mennesker (1). Selv om frossen skulder en vanlig lidelse, så er det fortsatt manglende forståelse rundt selve sykdomsprosessen (2).

Les mer
låsninger

Låsninger

Ordet låsninger er hyppig brukt blant pasienter og mange kiropraktorer i Norge. Pasienter kommer inn med smerte og stivhet og føler at enkelte områder virker låst.

Les mer
Spondylolistese

Spondylolistese

Spondylolistese er en betegnelse på en ryggvirvel som beveger seg fremover i forhold til virvelen under. Det er relativt vanlig og kan skje på grunn av brudd, overbelastning eller degenerasjon.

Les mer
Prolaps i korsrygg

Prolaps i korsrygg

Prolaps i korsryggen er en av de mest vanlige årsakene til korsryggsmerte og isjias, og kan gi betydelig smerte og mer langsiktig begrensninger enn en vanlig kink i ryggen (2).

Les mer