Siste nyhet

Hvorfor hører vi ikke mer om stramt tungebånd?

Stramt tungebånd er ikke en ny diagnose eller en ny “fad” i medisin. Det ble først skrevet om dette på 1600-tallet, og på denne tiden ble det diagnostisert og behandlet raskt.

Flere artikler

behandling av krystallsyke

Behandling av krystallsyke

Den siste tiden har det kommet frem flere og flere historier om pasienter som har slitt i lengre tid med svimmelhet uten å få klar diagnose eller god hjelp. Mange av disse har krystallsyke som kan være relativt enkelt å behandle dersom korrekt diagnose kan stilles.

Les mer
Trene under svangerskapet

Kan jeg trene under svangerskapet?

Svaret er et rungende JA. Forskning viser at jevnlig trening under svangerskapet bidrar til bedre fysisk og mental helse. Hvis man trente før svangerskap det er best å fortsette med treningen så lenge som mulig.

Les mer
Bekken etter fødsel

Bekken etter fødsel

En stor del av kvinner som er gravide opplever en grad av smerte i nedre del av ryggen eller bekkenet. Mange kan opplever problemer ned bekken etter fødsel for mange, men er alvorlige kun for en svært liten andel.

Les mer
ryggsmerter

Fort frisk fra ryggsmerter!

Dersom du har hatt ryggsmerter tidligere har du kanskje hørt setninger som begynner med: «Nå må du være forsiktig med…», «Og så må du ikke gjøre ditt og datt…», eller «Nå må du ta det litt med ro en stund».

Les mer
Ammeproblemer

Ammeproblemer?

De fleste kvinner ønsker nok å amme babyene sine, men noen opplever ammeproblemer fra begynnelsen av. Dette kan føre til mye smerte og frustrasjon som ofte blir forsterket dersom man i tillegg har et urolig barn.

Les mer
Behandling av stress

Stress er årsak til mye smerte

Fysisk stress i form av tunge løft eller overbelastning kan gi akutte låsninger, feil bevegelsesmønster eller kroniske senebetennelser. Det kan være snakk om langsiktig psykisk stress som jobb, familie eller pengeproblemer som fører til lavere energinivå, humør og immunforsvar.

Les mer