Behandling av krystallsyke

behandling av krystallsyke

Den siste tiden har det kommet frem flere og flere historier om pasienter som har slitt i lengre tid med svimmelhet uten å få klar diagnose eller god hjelp. Mange av disse har krystallsyke som kan være relativt enkelt å behandle dersom korrekt diagnose kan stilles.

 

Før behandling av Krystallsyke

Før man foretar behandling av krystallsyke, må man forstå hvorfor det forekommer. Krystallsyke er den vanligste årsaken til svimmelhet, og kan arte seg på mange måter. En typisk akutt presentasjon er at man snur seg til siden i sengen og får en forferdelig følelse av at rommet spinner. Dette gjør at man naturligvis blir veldig bekymret og oppsøker som regel lege umiddelbart – med bøtte i bilen. For andre er det mindre voldsomt, og de går kanskje i flere måneder der de har tidvis mindre stødighet, er uvel og har vanskelig for å forklare sine symptomer.

Det som kjennetegner krystallsyke er at man får karakteristiske rykninge i øynene i spesielle hodestillinger. Dette kalles nystagmus og er årsaken til at man får følelsen av at rommet spinner når man er veldig svimmel. I klare tilfeller sees denne nystagmusen lett i dagslys. Dersom øyebevegelsene er mindre, vil pasienten klare å fokusere blikket, og rykningene vil derfor bli begrenset. Når både pasient og behandler forstår dette er det letter å starte behandling av krystallsyke.

 

Teknologi og kompetanse på behandling av Krystallsyke

Life Kiropraktikk har nå investert i teknologi som gjøre det mulig å diagnostisere selv de mer vanskelige variantene av krystallsyke. Man får på seg spesielle briller som gjør det umulig for pasienten å fokusere blikket. Inne i brillene er det et kamera som gjør at jeg kan observere øynenes bevegelse i forskjellige hodeposisjoner. Man får da en nøyaktig diagnose og kan få en mer effektiv behandling.

Dersom du sliter med svimmelhet, kan du ringe for en time på 69 87 80 80. Vi gjør vårt beste for å gi deg en time så fort som mulig, og setter alltid av tid til en god prat om symptomer og generell helse, og en grundig undersøkelse.

Flere artikler

Trene under svangerskapet

Kan jeg trene under svangerskapet?

Svaret er et rungende JA. Forskning viser at jevnlig trening under svangerskapet bidrar til bedre fysisk og mental helse. Hvis man trente før svangerskap det er best å fortsette med treningen så lenge som mulig.

Les mer
Bekken etter fødsel

Bekken etter fødsel

En stor del av kvinner som er gravide opplever en grad av smerte i nedre del av ryggen eller bekkenet. Mange kan opplever problemer ned bekken etter fødsel for mange, men er alvorlige kun for en svært liten andel.

Les mer